dinsdag 10 december 2019
OverHorecaStreekproductenContactLeden
KalenderWandelenWandeling v/h jaarfoto's

aankomende evenementen

Wandelen

Het ganse jaar is de natuur en historiek in Kasterlee en haar deelgemeenten de moeite waard om eens een bezoekje te brengen. Hebben wij samen met de toeristische dienst enkele routes uitgeschreven.

Wandelnetwerk Kempense Heuvelrug

Het wandelnetwerk "Kempische Heuvelrug" toont de mooiste plekjes van Kasterlee,Herentals en Retie: de kronkelende vallei van de Kleine Nete, talrijke kleinere waterlopen omgeven door landbouw, vennen, vijvers en grote bosgebieden. Door de grote omvang van het netwerk heb je uren wandelplezier langs knooppunten.

informatie
315km bewegwijzerde wandelpaden ...
De kaart incl. het inspiratieboekje kost 8,00 euro.
De kaart is te koop bij Toerisme Kasterlee.�www.kempenseheuvelrug.be
 

Wandelnetwerk Kempense Heuvelrug

Toerisme Kasterlee werkte 3 kant en klare dagtips uit,
"Plezant Platteland, Proeven en Genieten en Toeren tussen de boeren"
Groepen vanaf 15 personen kunnen zo'n dagtrip reserveren of zelf een uitstap samenstellen. Naast een begeleide natuurwandeling, kan je ook begeleide wandelingen met een extraatje reserveren nl. een sterkeverhalenwandeling, "proeven en genieten, Actief en culinair genieten" ....

informatie
vraag naar de folder "dagtrips voor groepen" met alle informatie en reservatievoorwaarden bij Toerisme Kasterlee.
 

Natuurwandeling met gids

Laat je gedurende twee uren leiden door een ervaren gids die kan vertellen over de typische landschappen, legendes en historische volksverhalen waarvan Kasterlee doordrongen is.
Je bepaalt zelf vertrek- en aankomstplaats en welke wandeling je wilt maken.

informatie
Je kan een gids aanvragen op het Toeristisch Infokantoor.
 

2 themawandelingen

In nauwe samenwerking met Toerisme Provincie Antwerpen heeft VVV Toerisme Kasterlee vzw 2 wandelingen gelanceerd. Deze wandelingen zijn volledig ge�nt op het bestaande wandelnetwerk Kempense Heuvelrug.
- elke themawandeling biedt meerdere routes vari�rend in afstand
- uitgebreide achtergrondinformatie met een originele invalshoek om de omgeving te verkennen
- kaartje om de route volgen op basis van knooppunten.

Kasterlee is een gezellig dorp met uitgestrekte dennenbossen, heidevlakten, duinen, moerassen en vennen, Kempense boerderijen, kleine kapelletjes, prachtige landschappen en natuur. De ideale manier om Kasterlee te verkennen is te voet. Kasterlee is niet voor niets de wandelgemeente van Vlaanderen. Of je nu kiest voor een zelf uitgestippeld traject langs de wandelknooppunten, een themawandeling of begeleide wandeling, wandelen betekent genieten en proeven. Genieten en proeven van de natuur en de omgeving, maar ook van de gastronomische lekkernijen of een lekker biertje in een van de vele horecagelegenheden voor, tijdens of na een wandeling.

informatie
De themawandelingen kosten 2 euro per wandeling en zijn te koop in het toeristisch infokantoor in Kasterlee.
 

Spreuken sprokkelen te Kasterlee

Aan de hand van oude spreuken, verhalen en sagen verken je de omgeving van de Nete in Kasterlee, het Heemerf, de watermolen van Brustele en de oude gemeenschapsgronden van het Stokket.

De nadruk in deze brochure ligt bij de legendes en op welke wijze deze oude verhalen, legendes en sagen het huidig toerisme in Kasterlee hebben be�nvloed. Je zal merken dat veel grote toeristische trekpleisters (Kabouterberg, pompoenmaand, de bieren, de fietszoektocht Kasterlee Spreukelt) allen teruggrijpen naar deze authentieke oude verhalen en legendes. We zouden haast vergeten dat de wandeling je meevoert langs mooie stukjes natuur, vertrekkend vanaf het sprookjesachtige Heemerf de Waaiberg, langsheen de oude jachtpaden aan de oevers van de Kleine Nete, langs rustige landbouwwegen en dwars door de verlaten en uitgestrekte heidevelden en bossen van het Stokket.

informatie
Je kan een gids aanvragen op het Toeristisch Infokantoor, de kost je een 2,00 euro.
 

Enkele leden